top of page

Kasvavien ja kehittyvien yritysten innovatiivinen sopimusvalmistaja

Miksi MeriMet?

 

MeriMet on nykyaikainen konepaja ja palveluyritys, joka ei ainoastaan valmista kappaleita, vaan tahtoo tuntea liiketoimintasi tarpeet sekä vastata niihin jatkuvasti paremmin. Toimittaja-asiakassuhteitamme ohjaavat ennen kaikkea yhteiset tavoitteet. Jotta voimme todistaa olevamme menestyksesi mahdollistaja nyt ja tulevaisuudessa, investoimme toimintamme kehittämiseen, henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin sekä resurssien varmistamiseen.

 

Sujuvien prosessien ja joustavan valmistuotevarastoinnin ansiosta saat tarvitsemasi komponentit sopivissa erissä ja juuri tarvitsemaasi aikaan. Koska pystymme toimittamaan valmiiksi maalatut tuotteet ja osakokoonpanot nopeasti ja joustavasti, kykenemme myös parantamaan kilpailukykyäsi. Kanssamme et joudu kuluttamaan aikaasi huolehtimiseen.

MeriMet konepaja sopimusvalmistaja.jpg

Keitä me olemme?

MeriMet on perustettu 5. toukokuuta 1983 nykyiselle paikalleen Karkkilaan, perustajansa Seppo Meren kotitilalle. Toiminta oli aluksi pienimuotoista koneistusta, hitsausta ja polttoleikkausta käytetyillä laitteilla. Ensimmäisen työntekijän MeriMet palkkasi vuonna 1984 ja siitä alkoivat tasaiset kasvun vuodet. Ensimmäinen konehalli valmistui vuonna 1988, toinen vuonna 1994 ja kolmas vuonna 2003. Tänään sinua palvelee noin 40 henkilön sitoutunut, huippuluokan NC-koneistusosaamista tarjoava tiimi, ilman välikäsiä tai kolmansia osapuolia. 

Mitä me teemme?

Olemme erikoistuneet  vaativien ja keskiraskaiden teräs- ja valukomponenttien sekä kokoonpanojen valmistukseen, varastointiin ja logistiikkaan. Tuotantomme on varustettu nykyaikaisella teknologialla, ja  hyödynnämme FM-järjestelmää sekä automaatiota. Visiomme on olla osa menestystäsi  – tahdomme olla kasvavien ja kehittyvien yritysten läheisin sopimusvalmistaja. 

MeriMet on nykyisin erikoistunut vaativien ja keskiraskaiden teräs- ja valukomponenttien sekä kokoonpanojen valmistukseen, varastointiin ja logistiikkaan. Tuotanto on varustettu FMS-varastointitekniikalla, automaatiolla ja 3D-mittaustekniikalla. Kasvavassa yrityksessä on tällä hetkellä noin 40 henkilön sitoutunut tiimi, jossa korostuu vaativa NC-koneistusosaaminen.

1983

Seppo Meri

perustaa

MeriMet-yhtiön Karkkilaan

yrittajan tarina

Aina pitää yrittää vähän enemmän kuin muut.

Seppo Meri, yrityksen perustaja,

hallituksen puheenjohtaja

uratarinat1

Uratarina

Kalle Vaherkoski

3D-mittausoperaattori

kalle_uusi.jpg
"Olen pyrkinyt siihen, että opin joka päivä jotain uutta."

Oppipojasta mittausoperaattoriksi

Kalle oli 15-vuotias, kun hän otti ensimmäiset askeleet MeriMetin konehalliin vuonna 1994. Ammattikoulun ohessa aloitetut kesätyöt olivat Kallelle keino tehdä lisäansioita, mutta muutamassa vuodessa metallialaan syttyi polte. MeriMetistä tuli Kallen koulu ja työ. Nyt urapolku on edennyt oppipojasta mittausoperaattoriksi.

 

Paljasjalkainen karkkilalainen Kalle Vaherkoski on metallimies henkeen ja vereen. Työ sorvin ääressä vaihtuu sujuvasti kuntonyrkkeilyyn, jota mies harrastaa vapaa-ajallaan. Työ on Kallelle kuitenkin paikka, jossa itseä kehitetään koko ajan.  

 

Kallen ura alkoi MeriMetillä 1990-luvun puolivälissä ja on jatkunut lähes katkeamatta aina tähän päivään asti. Hän aloitti kesätöissä vailla kokemusta, mutta kun ala veti mukaansa, hän päätti aloittaa metallialan opinnot oppisopimuksella. Lukuunottamatta muutaman vuoden työjaksoa veljen firmassa Kalle on työskennellyt MeriMetillä jo parikymmentä vuotta nuoresta iästään huolimatta. Lisää vastuuta Kalle on saanut matkan varrella, mutta iso askel otettiin vuonna 2008, kun hän aloitti NC-operaattorina monitoimisorveilla.

Pian vastuu kuitenkin kasvoi entisestään, kun edellinen mittausoperaattori oli jäämässä eläkkeelle. MeriMet päätti kouluttaa Kallesta 3D-mittausoperaattorin. Kallen nykyinen työ on vastata koko mittavälinejärjestelmän ylläpidosta: käsimittavälineiden huollosta, ja kalibroinnista sekä laatuvaatimusten toteamisesta ja varmistamisesta 3D-mittalaitteilla. Lisäksi Kalle vastaa dokumentaation hallinnasta monesti myös suoraan asiakkaalle asti. Kalle kertoo, että hänen työnsä vaatii ennen kaikkea äärimmäistä tarkkuutta ja pitkäjänteisyyttä sekä uusinta mittausteknologiaa. Vaikka työ on itsenäistä, hän kokee, että joka päivä voi kehittyä.

Kalle kiittelee MeriMetin omistajaa Seppo Merta siitä, että on saanut mahdollisuuden kehittyä työssään jatkuvasti. Kalle pitää työstään ja kertoo, että joka aamu on hieno tulla töihin. Tulevaisuudessa Kalle näkee itsensä suunnitteluhommissa, mutta nyt on hyvä näin.

Haluatko sinä meidän tiimiin?
bottom of page