top of page

MeriMet Oy:n maalaamon automatisoinnista ennätystuloksia

Toimitusvarmuudesta ja laadusta tunnettu konepaja MeriMet ei lepää laakereillaan. Yhtiössä investoidaan sekä oman osaamisen että toiminnan jatkuvaan kehittämiseen, malliesimerkkinä vastikään käyttöönotettu automatisoitu maalauslinja. Robotiikka lupaa MeriMetin asiakkaille paljon – aiemmin päiviä vaatineista työvaiheista selvitään maalaamossa jopa tunneissa. Ja tämä on vasta alkua.


Merimetin maalaamon automatisoinnista ennatystuloksia
MeriMet Oy:n toimitusjohtaja Jari Tikkala (oik.) ja myyntipäällikkö Vesa Saarenpää toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan automatisoituun maalauslinjaan sekä keskustelemaan toimitus tai hankintaketjun kehittämisestä.

Valmistavan teollisuuden markkinat muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Kiireen ja vaatimusten keskellä myös konepajoilta odotetaan uudenlaista näkemystä. Takana ovat päivät, jolloin monipuolinen konekanta ja korkea laatu riittivät täyttämään asiakkaiden odotukset. Nykyaikaisen konepajan on oltava eteenpäin katsova palveluyritys, joka ei ainoastaan valmista kappaleita, vaan tuntee asiakkaidensa tarpeet sekä kykenee vastaamaan niihin jatkuvasti paremmin. MeriMetillä tämä tarkoittaa esimerkiksi joustavaa valmistuotevarastointia, josta asiakkaat saavat haluamansa määrän komponentteja juuri oikeaan aikaan.

– Toimittaja-asiakassuhteita ohjaavat ennen kaikkea yhteiset tavoitteet. Kun alihankintaketjut keskittyvät ja toimitusaikojen täsmällisyys korostuu, avainsanoja ovat kehittäminen ja kokonaispalvelu. Jotta voimme todistaa olevamme asiakkaidemme menestyksen mahdollistaja myös tulevaisuudessa, tarvitaan konkreettisia tekoja. Henkilöstön osaamisen sekä resurssien varmistamisen ohella tärkeä askel tällä tiellä on maalauslinjamme automatisointi, kertoo MeriMet Oy:n toimitusjohtaja Jari Tikkala.


Hyötyjä pintaa syvemmällä

Pintakäsittelypalvelujen ansiosta MeriMetin asiakkaat eivät tarvitse omaa maalaamoa, eikä komponentteja tarvitse kierrättää kolmansilla osapuolilla. Maalaamorobotiikka varmistaa tasaisen laadukkaan lopputuloksen, ja tuotteet saadaan maalattua ilman välivaiheita.

– Koska pystymme toimittamaan valmiiksi maalatut tuotteet ja osakokoonpanot entistä nopeammin ja joustavammin, kykenemme myös parantamaan kilpailukykyäsi. Kanssamme et joudu kuluttamaan aikaasi huolehtimiseen, Jari lupaa.


Kysyvä ei tieltä eksy

MeriMetillä haastetaan kone- ja laitevalmistajia selvittämään, onko itse tekeminen tai nykyinen toimintamalli sittenkään kokonaisuuden kannalta paras mahdollinen vaihtoehto. Silloin kun tarve muutoksille on ilmeinen, kilpailijat ovat jo suurella todennäköisyydellä saaneet etumatkaa.

– Keskustelu kanssamme maksaa vain aikaasi, ja siinäkin tapauksessa, ettei tapaaminen johtaisi toimenpiteisiin, saat arvokasta näkökulmaa niin valmistusteknologiaan kuin tuotantosi kehittämiseen. Kymmenien vuosien kokemuksella voin sanoa, että uuden oivaltaminen on kanssamme pikemminkin sääntö kuin poikkeus, rohkaisee MeriMetin myyntipäällikkö Vesa Saarenpää.Comments


bottom of page