top of page

Uratarina – Oppipojasta mittausoperaattoriksi

Kalle oli 15-vuotias, kun hän otti ensimmäiset askeleet MeriMetin konehalliin vuonna 1994. Ammattikoulun ohessa aloitetut kesätyöt olivat Kallelle keino tehdä lisäansioita, mutta muutamassa vuodessa metallialaan syttyi polte. MeriMetistä tuli Kallen koulu ja työ. Nyt urapolku on edennyt oppipojasta mittausoperaattoriksi.

Kalle Vaherkoski, 3D-mittausoperaattori

Paljasjalkainen karkkilalainen Kalle Vaherkoski on metallimies henkeen ja vereen. Työ sorvin ääressä vaihtuu sujuvasti kuntonyrkkeilyyn, jota mies harrastaa vapaa-ajallaan. Työ on Kallelle kuitenkin paikka, jossa itseä kehitetään koko ajan. Kallen ura alkoi MeriMetillä 1990-luvun puolivälissä ja on jatkunut lähes katkeamatta aina tähän päivään asti. Hän aloitti kesätöissä vailla kokemusta, mutta kun ala veti mukaansa, hän päätti aloittaa metallialan opinnot oppisopimuksella. Lukuunottamatta muutaman vuoden työjaksoa veljen firmassa Kalle on työskennellyt MeriMetillä jo parikymmentä vuotta nuoresta iästään huolimatta. Lisää vastuuta Kalle on saanut matkan varrella, mutta iso askel otettiin vuonna 2008, kun hän aloitti NC-operaattorina monitoimisorveilla.

"Olen pyrkinyt siihen, että opin joka päivä jotain uutta."


Pian vastuu kuitenkin kasvoi entisestään, kun edellinen mittausoperaattori oli jäämässä eläkkeelle. MeriMet päätti kouluttaa Kallesta 3D-mittausoperaattorin. Kallen nykyinen työ on vastata koko mittavälinejärjestelmän ylläpidosta: käsimittavälineiden huollosta, ja kalibroinnista sekä laatuvaatimusten toteamisesta ja varmistamisesta 3D-mittalaitteilla. Lisäksi Kalle vastaa dokumentaation hallinnasta monesti myös suoraan asiakkaalle asti. Kalle kertoo, että hänen työnsä vaatii ennen kaikkea äärimmäistä tarkkuutta ja pitkäjänteisyyttä sekä uusinta mittausteknologiaa. Vaikka työ on itsenäistä, hän kokee, että joka päivä voi kehittyä. Kalle kiittelee MeriMetin omistajaa Seppo Merta siitä, että on saanut mahdollisuuden kehittyä työssään jatkuvasti. Kalle pitää työstään ja kertoo, että joka aamu on hieno tulla töihin. Tulevaisuudessa Kalle näkee itsensä suunnitteluhommissa, mutta nyt on hyvä näin.

Comments


bottom of page